Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 14, 2014 in Bibliotheek, Bibliotheekwerk in transitie, Innovatie, Politiek, Uitgelicht | 0 comments

Bibliotheekwerk in transitie: uitwerking in negen stappen

Bibliotheekwerk in transitie: uitwerking in negen stappen

Rob Bruijnzeels en ikzelf waren gisteren te gast bij Bibliotheek Groningen. De reden daarvoor was ons licht te laten schijnen over de functie van de bibliotheek in het momenteel in aanbouw zijnde Groninger Forum. Dit complex gaat ruimte bieden aan verschillende organisaties, waaronder, naast de bibliotheek, bijvoorbeeld ook een filmhuis en een debatcentrum.

We waren beide gevraagd, voorafgaand aan het gesprek met directie en een aantal medewerkers, ieder een korte presentatie te geven. Rob gebruikte in de zijne onder andere de slide die je hieronder ziet. Omdat ik de observaties erg prikkelend vind wil ik de komende dagen het rijtje afgaan. Op basis van hoe ik er tegenaan kijk en indien mogelijk het liefst gerelateerd aan mijn eigen ervaringen werk ik ze één voor één uit.

Morgen dus deel 1:
Bibliotheekwerk in transitie – Van… Distributie Naar… Kennis maken

En dat daarna iemand anders het stokje overneemt?

[update 27/2/2014: alle blogs staan hier]

2014-02-13 12.06.05

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bibliotheekwerk in transitie – 4. Van… Gebruiker is klant Naar… Gebruiker is expert | Rafelranden - […] week kwam bij de sessie in Groningen, de aanleiding voor deze blogreeks, het project Verhalencoach aan de orde. Rob en mij werd…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This