Pages Menu
Categories Menu
Over Jeroen de Boer

Over Jeroen de Boer

Ik ben adviseur innovatie bij Fers en houdt me primair bezig met het digitaal burgerschap (onder andere als projectleider van FryskLab, Open Badges in bibliotheken en het Data Detox-project). Vanuit Fers ben ik gedetacheerd bij de Koninklijke Bibliotheek (lid van het kernteam van het programma digitaal burgerschap) en ROC Friese Poort (projectleider digitaal burgerschap).

Ik heb een passie voor muziek en ben drummer en fanatiek amateurwielrenner. Ik heb daarnaast sterke interesse voor open, auteursrecht, online privacy, het publieke domein en (bibliotheek)innovatie. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten, ben met mate een liefhebber van speciale bieren en verslind Paul Auster en Haruki Murakami. In 2015 mocht ik een TEDx-talk geven, getiteld The Library As Maker and Information Space.

Ik won tweemaal de BibliotheekInitiatiefPrijs van het Victorine van Schaickfonds. In 2015 was ik genomineerd voor Beste Bibliothecaris van Nederland. Daarnaast kwam in de zomer van 2015 een boek uit dat ik schreef samen met mijn Amerikaanse collega Terri Willingham: Makerspaces in Libraries. Een vervolg daarop verscheen in 2017: Library Makerspaces, The Complete Guide. Over het project Impact door Connectie schreef ik een artikel in School Library Makerspaces in Action (2018).

Samen met collega’s Aan Kootstra en Bertus Douwes won ik in 2017 de Presidential Citation for Innovative International Library Projects van de American Library Association voor het project FryskLab.

Mijn professioneel profiel is te vinden op LinkedIn.

Captcha:
5 + 10 =

Pin It on Pinterest

Share This