Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 29, 2015 in Beste Bibliothecaris 2015 | 6 comments

Ook mooi! Op een na beste bibliothecaris van Nederland

Ook mooi! Op een na beste bibliothecaris van Nederland

Ja, natuurlijk had ik het liefst gewonnen. Maar laat ik eerlijk zijn: ik wist dat ik, zéker in Erik Boekesteijn, een formidabele tegenstander had. Iemand die kan bouwen op een veel langere geschiedenis in bibliotheekland en daarmee alle positieve verworvenheden (terecht) die daarmee gepaard gaan. In dat opzicht ben ik al heel blij om op basis van mijn korte aanwezigheid in het wereldje aan deze verkiezing te hebben mogen deelnemen. En het volgens de jury op een close call te hebben laten aankomen.

Ik had me er dus op ingesteld de strijd niet te gaan winnen, maar heb er wel alles aan gedaan hoge ogen te gooien en de nominatie an sich aan waarde te laten winnen. Ik vind namelijk dat de verkozenen zich niet alleen kortstondig wentelen in alle positieve aandacht rond hun persoon en werk, maar het jaar daarna ook gebruiken om nog eens extra uit te dragen waarom zij de nominatie verdienden. In dat opzicht is het ook een verplichting aan mezelf om met nog wat extra energie die nominatie en tweede plek uit te dragen en zaken die ik belangrijk vind op de agenda te zetten.

Ik ben daarnaast erg blij dat er nu ook een jury voor de verkiezing van Beste Bibliothecaris ingezet wordt. Met de invulling van de nominatie zou het daarbij namelijk niet alleen aankomen op een stemmenstrijd, maar ook op een gedegen beoordeling door professionals. Ik weet dat ik hierbij overigens de vele onderbouwde publieksstemmen onrecht aandoe, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel. Het betekent daarbij ook dat genomineerden zonder een groot netwerk kans maken om de verkiezing te winnen.

Daarom hoop ik dat de verkiezing Beste Bibliothecaris 2015 geldt als een hernieuwde start en dat de genomineerden (of in ieder geval de winnaar) ook van tijd tot tijd worden bevraagd om hun mening te geven. Bijvoorbeeld eens achter de doorgaans gesloten deuren van VOB-vergaderingen of SPN-bijeenkomsten. Uiteindelijk dienen we namelijk hetzelfde doel. Ons prachtige werk uitdragen én verzekeren voor de toekomst, hoe die er ook uit mag zien. Want om Brewster Kahle nog maar eens aan te halen: het is een fantastische tijd om bibliothecaris te zijn.

verkiezing beste bibliothecaris 2015 1

verkiezing beste bibliothecaris 2015 2

6 Comments

  1. RT @jtdeboer: Ook mooi! Op een na beste bibliothecaris van Nederland: Ja, natuurlijk had ik het liefst gewonnen. Maar laat ik… https://t.co…

  2. RT @jtdeboer: Ook mooi! Op een na beste bibliothecaris van Nederland: Ja, natuurlijk had ik het liefst gewonnen. Maar laat ik… https://t.co…

  3. RT @jtdeboer: Ook mooi! Op een na beste bibliothecaris van Nederland: Ja, natuurlijk had ik het liefst gewonnen. Maar laat ik… https://t.co…

  4. RT @jtdeboer: Ook mooi! Op een na beste bibliothecaris van Nederland: Ja, natuurlijk had ik het liefst gewonnen. Maar laat ik… https://t.co…

  5. RT @jtdeboer: Ook mooi! Op een na beste bibliothecaris van Nederland: Ja, natuurlijk had ik het liefst gewonnen. Maar laat ik… https://t.co…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This