Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 2, 2015 in Beste Bibliothecaris 2015, Bibliotheek | 2 comments

Jeroen de Boer: “Visionair met hart voor de zaak” #bestebibliotecaris

Jeroen de Boer: “Visionair met hart voor de zaak” #bestebibliotecaris

Gisteren is de verkiezing Beste Bibliothecaris 2015 geopend. Samen met Erik Boekesteijn en Margot Bosch behoor ik tot de drie door vakgenoten genomineerde kandidaten. Ontzettend eervol, ik kan écht niet anders zeggen.

Stemmen kan tot 31 oktober.

Op de site van Bibliotheekblad verscheen een artikel over mij, geschreven door Wendy de Graaf. Een fragment daaruit:

“Zijn engagement blijkt ook uit zijn bewondering voor internationale vakgenoten, zoals Cory Doctorow en Brewster Kahle, die bibliotheekwerk verbinden met fundamentele rechten als internet- en informatievrijheid. OpenBibliotheken.nl, dat hij opzette samen met Edwin Mijnsbergen, kwam voort uit hetzelfde engagement. Deze activistische kant van het werk zou wat hem betreft veel meer uitgedragen moeten worden, een kant die hij in Nederland nog te veel mist in de visie op wat een bibliotheek is of zou moeten zijn. Hij ziet collega-bibliothecarissen en landelijke organisaties graag meer op de barricaden, of in elk geval in de pers en de media. Zijn nominatie als Beste Bibliothecaris van Nederland wil hij dan ook gebruiken om meer aandacht voor eigentijds bibliotheekwerk los te maken en om waar nodig discussies aan te zwengelen over de maatschappelijke rol van de bibliotheek.”

Lees hier het volledige artikel.

Goede vriend Jurgen Bakker maakte onderstaande video.

Foto: Jørgen Koopmanschap

2 Comments

  1. RT @jtdeboer: Jeroen de Boer: “Visionair met hart voor de zaak” #bestebibliotecaris: Gisteren is de verkiezing Beste… http://t.co/0RmPQlWKIK

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This