Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 24, 2015 in Bibliotheek, Digitale fabricage, FabLab, FryskLab, Innovatie, Politiek | 3 comments

Mooi moment: Sander Dekker lanceert Platform Maker Education

Mooi moment: Sander Dekker lanceert Platform Maker Education

Op woensdag 23 september 2015 gaf Staatssecretaris Sander Dekker van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen op de markt van ScienceMakers 2015 het startsein voor het Platform Maker Education. Zie voor het persbericht hier.

In een vraaggesprek met een leerling vertelt de staatssecretaris dat hij €150.000 euro voor dit schooljaar beschikbaar stelt. Deze bijdrage is een resultaat van het Manifest Makersonderwijs en de daaruit voortkomende Motie Makersonderwijs van Anne Wil Lucas (VVD) en Tanja Jadnanansing (PvdA).

Het plan waarvoor de staatssecretaris geld beschikbaar stelt is geschreven door Karien Vermeulen (Waag Society), Arjan van der Meij (De Populier) en ikzelf. We gaan ook fungeren als kwartiermakers om het plan te gaan uitvoeren. Dit moet aankomend jaar onder meer resulteren in een aantal werkconferenties, het verrichten van onderzoek en het inventariseren & verbinden van al bestaande maakinitiatieven.

Voor mij persoonlijk is het érg bijzonder dat ook de openbare bibliotheken een rol spelen in het geheel. Het biedt wat mij betreft ongelooflijk mooie kansen om onszelf opnieuw te positioneren, zowel richting onderwijspartners als de invulling van het bibliotheekwerk op zich.

Zie hieronder voor het filmpje van dit vraaggesprek.

3 Comments

  1. RT @jtdeboer: Mooi moment: Sander Dekker lanceert Platform Maker Education: Op woensdag 23 september 2015 gaf Staatssecretaris… http://t.co…

  2. RT @jtdeboer: Mooi moment: Sander Dekker lanceert Platform Maker Education: Op woensdag 23 september 2015 gaf Staatssecretaris… http://t.co…

  3. RT @jtdeboer: Mooi moment: Sander Dekker lanceert Platform Maker Education: Op woensdag 23 september 2015 gaf Staatssecretaris… http://t.co…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This