Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 31, 2015 in Design, Digitale fabricage, FabLab, Maken, Uitgelicht | 0 comments

Tiko: binnen 3.5 uur startkapitaal voor een goedkope 3D printer (179 dollar) bij elkaar

Tiko: binnen 3.5 uur startkapitaal voor een goedkope 3D printer (179 dollar) bij elkaar

Zo, dat ging gisteren ineens heel erg hard met een Kickstartercampagne voor een 3D printer genaamd Tiko.  Ik werd erop geattendeerd door Arjan van der Meij, die op zowel Twitter als Facebook zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken stak.

Bij het bekijken van de campagne was de eerste batch van ondersteuningsmogelijkheden al vergeven (99 dollar met als tegenprestatie een heuse Tiko), maar de tweede en derde batch (respectievelijk 139 en 179 dollar) stonden nog open.

Onder het motto “doe eens gek” tekende ik daarom in op die van 139 dollar. Grofweg een uur daarna was ook die tweede categorie geheel vergeven. En aangezien de financieringslimiet inmiddels ruim is overschreden betekent dit dat medio november een 3D printer bij ons bezorgd wordt.

Tiko wordt ontwikkeld door de Canadese start-up Tiko3D. Zij gebruiken daarvoor onder meer een startkapitaal van 25.000 dollar, een resultaat van het winnen van de Ignite Startup Competition. De lage aanschafkosten voor de printer komen onder andere voort uit het unibody ontwerp van de printerbehuizing. Ook is er een slimme oplossing gevonden voor het achterwege kunnen laten van een ventilator.

Lees voor meer (technische) achtergronden vooral hun pagina op Kickstarter. Geweldig dat dit kan tegenwoordig!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This