Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 24, 2014 in Bibliotheek, Digitale fabricage, FabLab, FryskLab, Innovatie, Maken, Mediawijsheid, Onderwijs | 0 comments

Een memorabel contact in Voorburg #wvdm14

Een memorabel contact in Voorburg #wvdm14

Digitale fabricage vooral leuk voor kinderen? Nee hoor. Wij komen op locatie eigenlijk altijd wel interessante en leuke mensen tegen, maar soms springt van een contact je hart eventjes over. Een ontmoeting op een waterkoude zaterdagochtend in Voorburg bij Bibliotheek aan de Vliet was er zo eentje.

Een wat oudere vrouw was door de bibliotheek verwezen naar onze bus. Daar vroeg ze me eerst de oren van het hoofd over het ontwerpen van ruimtelijke objecten voor de 3D printer. Doodle3D? Nee joh, veel te eenvoudig. Ze wilde écht aan de slag! Kon er niet iets met Autocad ofzo?

Bij het tonen van Tinkercad (het kleine broertje van Autocad), de ontwerptool die we in FryskLab gebruiken, kwam de iPhone tevoorschijn en werden er driftig digitale aantekeningen gemaakt. Vervolgens wilde ze alles weten van Arduino. Ze zag daarin wel heil voor haar toekomstige thuissituatie. Programmeren ermee moest immers eenvoudig zijn en de link met domotica (haar woorden) lag haar voor de hand.

Bij het zien van Scratch en Makey Makey zag ze gelijk een mooie aanleiding haar kleinkinderen ermee blij te maken. Hopsakee, weer een aantekening erbij. Ik denk dat ze al met al zeker een halfuur in de bus is geweest. Prachtig.

Collage van Eliane Groenendijk

Collage van Eliane Groenendijk

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This