Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 10, 2014 in Digitale fabricage, FabLab, Innovatie, Maken, Onderwijs | 0 comments

Leah Buechley: “Maken is niet voorbehouden aan Make Magazine”

Leah Buechley: “Maken is niet voorbehouden aan Make Magazine”

Professor Leah Buechley schetst in deze voordracht een scheefgroei tussen de makersbeweging: aan de ene kant de commercieel gedreven insteek van Make Magazine, aan de andere kant de meer recente sociale en educatieve benadering die vaak grassroots informeel van aard is.

Buechley toont aan dat de makers zoals Make Magazine ze verbeeldt overwegend rijke, blanke mannen zijn. Op zich verdedigbaar vanuit een commercieel oogpunt, maar volgens haar verwerpelijk als het tijdschrift via een door haar opgesteld en zwaar gefinancierd educatieprogramma dat beeld van makers breed uitzet.

Haar bevlogen pleidooi is daarom ook dat maken méér is dan de maker volgens Make Magazine en dat dat beeld aandacht behoeft. Ze legt niet uit hoe dat volgens haar zou moeten, maar ik denk dat ze de aanpak zoals wij die met het Manifest Makersonderwijs kozen haar goedkeuring wel kan wegdragen. Uit dat stuk hebben we heel bewust de verwijzing naar Maker Faires (onderdeel van Make Magazine) verwijderd.

Via: tweet van Arjan van der Meij

Eyeo 2014 – Leah Buechley from Eyeo Festival // INST-INT on Vimeo.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This