Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 3, 2014 in Bibliotheek, Digitale fabricage, FabLab, FryskLab, Innovatie, Mediawijsheid, Onderwijs, Politiek, Uitgelicht | 0 comments

Leren door te maken: maken moet weer terug in het onderwijs

Leren door te maken: maken moet weer terug in het onderwijs

Persbericht, Amsterdam, 3-11-14

Dinsdag 4 november maken kinderen een statement met 3D-printers in de Tweede Kamer over leren door te maken in het onderwijs. Hoe stimuleren we de ontwikkeling van vaardigheden die nodig zijn voor de wereld van morgen? Samen met onderwijsdeskundigen, maakexperts en het bedrijfsleven bieden wij een manifest aan dat pleit voor creativiteit en doe-het-zelf technologie in de klaslokalen.

Fablabs en andere makerspaces – plekken waar je met behulp van computers en machines bijna alles kan maken – dragen bij aan de ontwikkeling van het creatieve potentieel van Nederland. Met hun werkwijze hebben zij leerlingen en studenten iets te bieden – de verbinding tussen creativiteit en technologie, het leren van 21st century skills. Ook op verschillende plekken binnen het onderwijs zelf wordt geëxperimenteerd met leren door te maken. Het is tijd om “leren door te maken” een structurele rol te geven in het onderwijs. Daarom bieden wij dit manifest aan aan de commissie OC&W van de Tweede Kamer. 

Manifest Voor Het Makersonderwijs by Jeroen de Boer

Initiatiefnemers 

Marleen Stikker Waag Society, Karien Vermeulen Creative Learning Lab, Waag Society, Henk van Zeijts Rotslab Coöperatie UA, Michiel Lucassen X11, school voor Grafimedia, Jeroen de Boer FabLab Benelux/FryskLab, Dr. Peter Troxler Fabtolk / Hogeschool Rotterdam, Arjan van der Meij De Populier / Fabklas, Per-Ivar Kloen De Populier / FabKlas, Astrid Poot Fonk Amsterdam, Leen van Wijngaarden De Maakschappij, Remco Pijpers Stichting Kennisnet / Mijn Kind Online, Wietse van Bruggen Stichting Kennisnet, Carla van den Brandt BDF Advies, Rik Seveke De Balie Amsterdam, Thieu Besselink The Learning Lab, Merit Tieman Kalsbeek College Woerden, Paul van Roekel Alkwin College, Maykel Roovers Openbare Scholengemeenschap Bijlmermeer, Els Wijnen Montessori College Oost, Emer Beamer Unexpect, Global Children’s Designathon, Milja Kruijt Openzee, Daan van Geijlswijk InTribes, Astrid Lubsen Open Design Lab, Waag Society, Sjoerd Dirk Meijer iQMaak, Iris Douma Cabind, Annelies Wiggers CLC Arnhem, Frits Hoff FabLab Maastricht/FabLab Benelux, Berry Nieskens Hyperion Lyceum, Martin Hazelaar De Populier, Robin Platjouw SKPO Slingertouw, Peter Hilhorst E-Nemo, Marieke Hermans Captain Dragon, Helen Fermate Scratch2013BCN, S.K. van Alten Hogeschool Rotterdam

Waag Society

‘Leren door te maken’ in beeld / Photocredits: Tomek Dersu Aaron / Waag Society 

‘Leren door te maken’ in video:

FabSchool launch / onderwijsdeskundigen & “leren door te maken” 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. MakerED links | Meneer van Bakel - […] Manifest voor maker onderwijs […]
  2. Maakonderwijs mag zich niet beperken tot ‘toppers’ | Rafelranden - […] Of de website van Maker Education Nederland, een initiatief van Arjan van der Meij. Of het manifest makersonderwijs, opgesteld…
  3. Maakonderwijs mag zich niet beperken tot ‘toppers’ | Maker Education in Nederland - […] Of de website van Maker Education Nederland, een initiatief van Arjan van der Meij. Of het manifest makersonderwijs, opgesteld…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This