Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 17, 2014 in Bibliotheek, Design, FabLab, FryskLab, Innovatie, Onderwijs, Politiek | 0 comments

FryskLab Elements Open Product Design Challenge en Kennissessie FryskLab

FryskLab Elements Open Product Design Challenge en Kennissessie FryskLab

Wat een enerverende dag was het gisteren! Bij het Friesland College organiseerden we de Kennissessie FryskLab. Daar kondigden Bibliotheekservice Fryslân, Friesland College en Waterapplicatiecentrum officieel hun samenwerking aan met als doel het provinciaal op de kaart zetten van FabLab en digitale fabricage. Sprekers Jelmers Evers en Anne-Wil Lucas gaven presentaties over respectievelijk onderwijsvernieuwing en innovatie vanuit overheidsperspectief.

De echte toppers van de dag waren echter studenten van de opleidingen Mode & Design, Creatief Vakman, Bouw & Techniek, Life Sciences en Multimedia. Zij gingen ’s morgens namelijk aan de slag met twee opdrachten van Vitens en Stichting Aangepast Lezen. In de formule van de FryskLab Elements Open Product Design Challenge doorliepen zij een reeks workshops. De hele groep begon, na de introductie, met de sessie Design by Tinkering: Paper Prototyping. Daarna gingen de ene helft aan de slag met business model design en de andere helft met FabLab prototyping. Na de pauze wisselden deze groepen en werden zij kritisch bevraagd door een groep ‘investeerders’. Dit moest leiden tot aanscherping van hun concept en idee, want de sessie werd afgesloten met een pitch voor de bezoekers van de Kennissessie.

Wat een toppers: Amber Witte, Tessa Hamstra, Femke Schaap, Jodecy Stern, Gwenda Attema, Linda Hooisma, Jorrit Bergsma, Mark van Es, Niels van Zwol, Shirley Beets, Haico Menger, Egbert Abbink, Harold Westerlaan, Jan Wiebe Riemersma, Johan Albert van Dongen, Arjen Boon, Hendrik Hemrica, Sjirk Kooistra, Niels Wildschut, Daan Spoelstra, Collin Zoet, Pall Ritter, Simon Overman, Amber Bakker, Lori Bosman, Anngere Brolsma, Femke van der Harst, Danielle Jaspers, Menno Thijssen, Anna Catharina Veldeman, Joeri Wassenaar, Patrick de Groot, Jelle van Onna en Ichmara Loek.

challenge3

Sprekers Jelmer Evers en Anne-Wil Lucas en de ondertekening van het samenwerkingsverband.

challenge1

De studenten aan het werk tijdens de challenge.

Untitled

De presentaties voor het publiek van de Kennissessie.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This