Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 16, 2014 in Bibliotheek, FabLab, FryskLab, Innovatie, Onderwijs, Politiek, Uitgelicht | 0 comments

FryskLab als voorbeeld van bibliotheekinnovatie in Kamerdebat Bibliotheekwet

FryskLab als voorbeeld van bibliotheekinnovatie in Kamerdebat Bibliotheekwet

Ik zat gisteren in de trein tijdens het debat over de Bibliotheekwet. Via Twitter bereikte me echter al snel berichten dat FryskLab als voorbeeld van bibliotheekinnovatie werd aangehaald door Kamerlid Arno Rutte. Een complete verrassing was dat niet, aangezien hij afgelopen maandag een werkbezoek aan ons bracht in Leeuwarden. Daarbij hadden we het uitvoerig over FryskLab, de platformtheorie van David Lankes en bibliotheekinnovatie in brede zin. Dat was ook mooi terug te lezen in het amendement dat hij indiende.

Hieronder het deel van het debat waarbij ons project door hem benoemd werd, voorafgegaan door enkele tweets van gisteren. We zijn er eigenlijk best trots op, maar vooral heel erg blij mee dat we op deze manier aandacht krijgen. Bij sommige mensen wil het er namens nog steeds niet in dat FabLabs en bibliotheken goed samen kunnen gaan. We hopen dat deze aandacht bijdraagt aan het serieus nemen van deze ontwikkeling, ook in beleidsmatig opzicht.

Het volledige verslag van het Kamerdebat lees je hier.

FryskLab behandeling Bibliotheekwet by Jeroen de Boer

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Werken aan FryskLab: euforie en slap gegooide dartpijltjes | Rafelranden - […] En natuurlijk het feit dat we aan bod kwamen in het Kamerdebat over de Bibliotheekwet als voorbeeld van toonaangevende…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This