Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 16, 2014 in Bibliotheek, FabLab, FryskLab, Innovatie, Onderwijs, Politiek | 0 comments

Van harte welkom bij Kennissessie FryskLab

Van harte welkom bij Kennissessie FryskLab

“We willen FabLab in Friesland op de kaart zetten, maar dat doen we niet alleen”, is altijd het credo van FryskLab geweest. Sinds kort heeft dat geleid tot een samenwerking tussen Bibliotheekservice Fryslân, het Friesland College en het Waterapplicatiecentrum.

Op vrijdag 16 mei nodigen wij geïnteresseerden uit voor een Kennissessie FryskLab bij het Friesland College (Julianalaan 97) in Leeuwarden. Tijdens deze sessie wordt door de drie partners het Samenwerkingsverband FryskLab gepresenteerd. Speerpunt van het samenwerkingsverband is het realiseren van drie doorgaande leerlijnen digitale fabricage: watertechnologie, duurzame energie en creatieve maakindustrie. Door in te steken op een verbinding met de al bestaande economische infrastructuur wil FryskLab een provinciale impuls geven aan het ambitieniveau van het MKB om duurzaam te innoveren.

Het programma bestaat uit pitches van de FryskLab Open Product Design Challenge door leerlingen van het Friesland College. Op vrijdagochtend doorlopen zij dit programma dat een onderdeel is van FryskLab Elements, het onderwijsprogramma van FryskLab.

De pitches worden gevolgd door voordrachten van Keimpe de Heer (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht/RotsLab) & ikzelf (BSF/FabLab Benelux/FryskLab), Jelmer Evers (docent geschiedenis UniC, Radicale Vernieuwer 2013) en Anne-Wil Lucas (Tweede Kamerlid VVD, woordvoerder Wetenschap, Innovatie en Economische Zaken).

Programma

13.45 – 14.00 uur Inloop
14.00 – 14.30 uur Pitches door leerlingen Friesland College (resultaten challenge)
14.30 – 15.00 uur Introductie FabLab en aankondiging FryskLab, door Keimpe de Heer & Jeroen de Boer
15.00 – 15.45 uur Het maken in het onderwijs, door Jelmer Evers
15.45 – 16.15 uur Innovatie en onderwijs vanuit overheidsperspectief, door Anne-Wil Lucas
16.15 – 17.00 uur Afsluiting en borrel

Sprekers

Keimpe de Heer was nauw betrokken bij de opzet van FabLab Waag (Amsterdam), het eerste FabLab van Nederland. Hij is tevens oprichter van RotsLab (Utrecht) en opleidingscoördinator bij de School for Games & Interaction (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).
Jeroen de Boer is projectleider FryskLab vanuit Bibliotheekservice Fryslân en bestuurslid van Stichting FabLab Benelux.

Jelmer Evers is docent geschiedenis op UniC, een vernieuwende school. Hij werkt sinds 2003 in het onderwijs. In 2012 was hij genomineerd voor Leraar van het jaar. In 2013 noemde Vrij Nederland hem een Radicale Vernieuwer. Naast zijn docentschap schrijft Evers boeken, columns, geeft lezingen, workshops en advies over onderwijsvernieuwing en professionele autonomie.
Anne-Wil Lucas is sinds juni 2010 Tweede Kamerlid voor de VVD. Ze is woordvoerder namens de VVD op het gebied van Wetenschap, Innovatie en Economische Zaken. In die hoedanigheid houdt zij zich onder meer bezig met het Techniekpact en Innovatie & Topsectorenbeleid.

Locatie

Friesland College
Julianalaan 97
8931 AH Leeuwarden

Aanmelden

Door te klikken op de afbeelding hieronder!

Uitnodiging FryskLab Kennisdagdeel

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This