Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 11, 2014 in Internet, Mediawijsheid, Netneutraliteit, Politiek, Technologie, Uitgelicht | 0 comments

Op 11 februari strijdt het internet tegen massaspionage #thedaywefightback

Op 11 februari strijdt het internet tegen massaspionage #thedaywefightback

De gewonnen strijd tegen SOPA en PIPA was een prachtig en veelbetekenend voorbeeld van de gezamenlijke macht van kritische internetgebruikers. Die energie wordt nu door een aantal organisaties (waaronder bijvoorbeeld de Electronic Frontier Foundation, Boing Boing en Mozilla) opnieuw aangesproken, maar nu als antwoord op massaspionage. 11 Februari wordt daarom uitgroepen tot The Day We Fight Back, een dag die dezelfde impact moet hebben als de SOPA Blackout Day. Het prijzenswaardige initiatief is tegelijkertijd een gebaar ter nagedachtenis van Aaron Swartz, één van de meest prominente vertegenwoordigers van de destijds gewonnen strijd tegen SOPA en PIPA.

De oproep luidt:

DEAR USERS OF THE INTERNET,

In January 2012 we defeated the SOPA and PIPA censorship legislation with the largest Internet protest in history. A year ago this month one of that movement’s leaders, Aaron Swartz, tragically passed away.

Today we face a different threat, one that undermines the Internet, and the notion that any of us live in a genuinely free society: mass surveillance.

If Aaron were alive, he’d be on the front lines, fighting against a world in which governments observe, collect, and analyze our every digital action.

Now, on the eve of the anniversary of Aaron’s passing, and in celebration of the win against SOPA and PIPA that he helped make possible, we are announcing a day of protest against mass surveillance, to take place this February 11th.

Heel veel meer informatie lees je op de site The Day We Fight Back.

 

Afbeelding: Dom Dada via Compfight cc

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This