Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 7, 2014 in Auteursrecht, Internet, Politiek | 0 comments

#Copywrongs: Help mee het Europese auteursrechtbeleid te hervormen

#Copywrongs: Help mee het Europese auteursrechtbeleid te hervormen

Tijdens een buitenlandse vakantie niet kunnen kijken naar Uitzending Gemist? Op Youtube de melding krijgen dat een video niet in jouw land afgespeeld kan worden? Het zijn helaas alledaagse problemen die het gevolg zijn van verschillende auteursrechtrichtlijnen tussen Europese lidstaten. De Europese Commissie stelt ons daarom in staat onze kijk op dit beleid te geven. Dat doet zij door het openstellen van een publieke consultatie.

Op zich is dat al een mooi gegeven, maar een document van 80 pagina’s doorspitten is voor weinigen een pretje. Om het reageren eenvoudiger te maken is daarom de website Copywrongs.eu gelanceerd. Via een aantal eenvoudig geformuleerde cases kan je aangeven welke op jou van toepassing zijn en daar verder op ingaan. Ook bij die verdieping word je overigens een handje geholpen, doordat er voorbeeldantwoorden gegeven worden, maar aangeraden wordt het toch vooral in eigen woorden te doen. En dat kan in eigen taal en niet per sé in de voertaal Engels die op de site wordt gevoerd.

Heel veel meer informatie over de consultatie is te vinden op de site van Amelia Andersdotter (Piratenpartij). Reageren is mogelijk tot 5 februari a.s.

bron: tweet van Frank Huysmans

Afbeelding: AKMA via Compfight cc

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This