Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 23, 2013 in Bibliotheek | 3 comments

Een Franse bieb: euhmm.. ánders

Een Franse bieb: euhmm.. ánders

Dat was even schrikken toen Catrien en ik bij het bezoek aan het stadje Thiers ook even de bibliotheek binnenliepen. Zeer bewust overigens, want de buitenkant van het gebouw, mooi centraal gelegen in het oude stadje in de Franse Auvergne, was erg uitnodigend. Eenmaal binnen was daarvan echter niets meer te merken. Er heerste een doodse stilte en de collectie stond opgesteld als ware het zo’n tijdelijke winkel waar enkel prijspakkers aan de man gebracht worden. Een béétje moderne verkooptechniek zou hier zeker geen kwaad kunnen. Ik heb geen idee hoe het in de rest van Frankrijk gesteld is, maar anders is het misschien een idee dat de retailtaliban het een deurtje verder zoekt? Er is business te halen! 🙂

[nggallery id=40]

3 Comments

  • Dat ziet er in ieder geval heel wat moderner uit, al moet ik zeggen dat het nog wel erg traditioneel lijkt.

   • Op het eerste gezicht wel, maar ze hebben toch een JIP (Point Information Jeunesse) en een Speel-o-theek in het gebouw, zie: http://mediatheque.caba.fr/Nouveaux_espaces_de_la_Mediatheque-125-195-444.html Niet slecht voor een provinviestadje van nog geen 30.000 inwoners, toch?

    Overigens is deze bibliotheek wel voor het grootste deel betaald met geld uit Parijs:

    “Le coût de l’opération s’élève à 4 850 000 € HT. Le plan de financement intègre les soutiens du Conseil Général du Cantal : 800 000 €, du Conseil Régional d’Auvergne: 1 078 499 € et de l’Etat : 1 889 389,50 €.”

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This