Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 16, 2013 in Bibliotheek, Innovatie, Open Source, Politiek | 0 comments

Een weekje FryskLab: LEJA, Kunstkade, Innovatiehuis Lauwersdelta en Leeuwarden 2018

Een weekje FryskLab: LEJA, Kunstkade, Innovatiehuis Lauwersdelta en Leeuwarden 2018

Vanmiddag hadden we de gelegenheid een presentatie over FryskLab te geven bij de Leeuwarder Educatieve en Jeugd Agenda (LEJA), het bestuurlijk overleg in de gemeente Leeuwarden dat zich richt op de leeftijdsgroep 9 maanden tot 27 jaar. Hieronder het verhaal dat ik daar vertelde.

Vanuit de toehoorders kwamen zinvolle suggesties het plan op punten nog aan te scherpen, bijvoorbeeld door aan te geven waar FryskLab, in tegenstelling tot andere techniekprogramma’s binnen het onderwijs, succesvol(ler) gaat zijn. Ik had echter de indruk dat de toehoorders in algemene zin positief waren over ons initiatief en vinden passen in deze tijd.

Weer een stap gezet dus, nadat we deze week ook een constructief gesprek voerden met Keunstwurk, het kenniscentrum voor cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst in Fryslân. Tevens maakten we afspraken met Innovatiehuis Lauwersdelta waar we samen met Tobias Strating op 30 mei bij de officiële opening van de partij zijn met een 3D-printer.

Daarnaast verzorgt kunstenaar Marleen Andela, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, onder de vlag van FryskLab, aankomende week een workshop op een Leeuwarder basisschool. Zij maakt daarbij met kinderen uit groep acht een subjectieve kaart van de stad, waarbij de insteek milieuvervuiling is. Met zelfgemaakte meetinstrumenten gaan de kinderen op onderzoek uit en maken de Vervuilingskaart van Leeuwarden.

Tot slot realiseerden we voor het schooljaar 2013-2014 een product in de vorm van een 3D-print workshop die via de cultuurbemiddelaar Kunstkade aangeboden gaat worden aan een aantal Leeuwarder basisscholen. Best enerverend allemaal nu ik het zo bekijk!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This