Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 5, 2013 in Innovatie, Open Access, Open Source, Politiek | 0 comments

Nationaal netwerk van FabLabs in de VS? Kans voor de #bibliotheek!

Nationaal netwerk van FabLabs in de VS? Kans voor de #bibliotheek!

In Amerika wordt momenteel een poging ondernomen om de totstandkoming van een landelijk netwerk van Fablabs te realiseren. Het wetsvoorstel, de National Fab Lab Network Act of 2013, heeft het volgende als doel:

A BILL To provide a Federal charter to the Fab Foundation for the National Fab Lab Network, a national network of local digital fabrication facilities providing community access to advanced manufacturing tools for learning skills, developing inventions, creating businesses, and producing personalized products.

Het is niet de bedoeling dat de op te richten coördinerende instantie subsidies verleent, maar initiatieven zoveel mogelijk ondersteunt op punten als haalbaar- en duurzaamheid en de kansen voor financiering en klanten & afnemers in kaart brengt. Ook moet het de ontwikkeling van de makerindustrie een officiële statuur geven. Het is de bedoeling de aankomende tien jaar minimaal één FabLab per 700.000 personen te realiseren. Dit komt neer op dekking in alle 435 kiesdistrichten. Wát een kans voor bibliotheken om op te treden als gastheer voor, of eigenaar van een FabLab. Want onderstaande formulering leest toch als dé doelstelling van de bibliotheek”?:

to create a national network of connected local fab labs to empower individuals and communities in the United States

bron: Openp2pdesign

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This