Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 3, 2013 in Bibliotheek, Social Media | 2 comments

De #bibliotheek is immers “van het lezen”?

De #bibliotheek is immers “van het lezen”?

Berichten vanuit bestuursorganen als de Vereniging van Openbare Bibliotheken worden, terecht, op een gouden schaaltje gewogen. Zo ook deze die gisteravond uitgestuurd werd door Francien van Bohemen, manager Public Affairs en geretweet via het officiële VOB-account:

Zo, dát staat. Maar waarom de nodeloze toevoeging “die van het lezen zijn“? Wat een beperkte visie van de VOB. En wat doet zij daarmee tal van initiatieven tekort die, tezamen met het lezen, de ontwikkeling van het individu én die van het bibliotheekwerk zelf stimuleren. Wat te denken van luisteren, kijken, ontmoeten, maken en leren? Niet voor niets legt Frank Huysmans op Twitter haarfijn uit waarom visie van de VOB eenvoudigweg niet klopt:

Teleurstellend, maar inmiddels weinig verrassend, is dat op mijn reacties geen enkele respons komt, ondanks hun directe gerichtheid:

Stel je toch eens voor dat je immers de discussie zou aangaan met iemand die niet de status van bestuurder of wetenschapper heeft. Maar natuurlijk wel begrijpelijk als voor de VOB het bestaansrecht van individuen of initiatieven binnen van bibliotheekland slechts lijkt af te hangen het al dan niet schoppen tot agendapunt bij de Algemene Ledenvergadering. Lees hiervoor het artikel over Open Bibliotheken etc. in de maarteditie van Bibliotheekblad.

2 Comments

  1. Handen jeukte om hier iets over te twitteren, helaas vakantie.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This