Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 14, 2012 in Auteursrecht, Bibliotheek, Innovatie, Internet, Politiek | 0 comments

Discussie #OpenBibliotheken bij ledenvergadering NVB

Vanmiddag was ik op uitnodiging van de NVB te gast bij de algemene ledenvergadering om daar iets te vertellen over OpenBibliotheken. Er ontspon zich al tijdens mijn verhaal een zeer aardige discussie, waarbij de algemene tendens toch wel was dat men het initiatief waardeert. Ik gebruikte onder meer de website movies.io als een illustratie dat de portalen tot (illegale) content steeds professioneler worden, maar met de boodschap dat deze mede ontstaan door de onmogelijkheid voor bibliotheken (en andere geïnteresseerde partijen) dit materiaal aan te bieden. Ik hoop dat we meer van dit soort discussies met elkaar kunnen voeren, want dat is de reden waarom we OpenBibliotheken gestart zijn: het bespreekbaar maken van een door iedereen gesignaleerde problematiek van een aanbodlacune inzake digitale content.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This