Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 29, 2012 in Auteursrecht, Innovatie, Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

Open Goldberg Variaties nu echt geopend

Ruim een jaar geleden blogde ik over een waanzining interessant Kickstarterproject: Open Goldberg Variaties. Doel van het project, dat met inkomsten van ruim 23.000 dollar de beoogde 15.000 dollar ruim overtrof, was het vrijgeven van zowel partituur als geluidsopname van Bach’s Goldberg Variaties. Het materiaal zou daartoe beschikbaar worden gesteld onder een Creative Commons Zero License, wat inhoudt dat het werk volledig aan het publieke domein toekomt. Iedereen die dus de muziek van Bach wil gebruiken, voor wat voor gelegenheid ook, is hiertoe vrijelijk in staat. Dat materiaal is vanaf gisteren te downloaden vanaf de projectwebsite, maar de links staan ook hieronder, evenals de mogelijkheid streaming te luisteren vanaf Soundcloud. Tevens kan nu aangegeven worden of een soortgelijk project inzake Bach’s Das wohltemperierte Klavier op ondersteuning kan rekenen.

Een vergelijkbaar Kickstarterproject van MusOpen, dat als doel heeft de symfonieën van Beethoven, Brahms, Sibelius en Tchaikovsky aan het publieke domein toe te voegen, nadert ook haar voltooiing. Klassieke muziek kan dus, blijkt wel, zeer goed samengaan met crowdfunding. Ik ben benieuwd of er meer van dit soort projecten opgestart worden. Welke stukken zouden jullie het liefst op deze wijze beschikbaar gesteld zien?

 

Downloadlinks:

MP3 high quality VBR 133.4 MB Download MP3 of Torrent
Flac 24b / 96K 1.39 GB Download Flac of Torrent
Open Goldberg Variations Score (PDF) 1.2 MB Download Score

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ba©h to Bach: Das wohltemperierte Klavier in het publieke domein | Rafelranden - […] aan Das Wohltemperierte Klavier van Bach. Initiatiefnemer Robert Douglass realiseerde eerder al een soortgelijke actie met Bach’s Goldberg […]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This