Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 21, 2012 in Auteursrecht, Politiek | 0 comments

Playmobil ziet piraatpoppetjes liefst niet als politieke uiting

Der Spiegel bericht over een verzoek van Playmobil aan de Duitse Piratenpartij om geen gebruik te maken van piratenpoppetjes van de fabrikant. Playmobil staat namelijk op het standpunt dat het politiek neutraal wil zijn. De Piratenpartij zette de poppetjes echter nooit zelf in als marketinginstrument. De keren dat Playmobilpiraatjes figureerden in persuitingen werd dat door de publicerende instanties zelf gedaan. Desaltniettemin vindt Matthias Schrade, voorzitter van de Duitse piraten, dat, wanneer producten eenmaal aangeschaft zijn, de maker ervan geen controle (meer) mag hebben over het gebruik ervan. Dat ziet Playmobil ook in en zal naar verluidt geen verdere stappen ondernemen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This