Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 13, 2012 in Innovatie, Open Access, Open Source, Open Standaarden, Politiek, Social Media | 0 comments

Us Now: hoe technologie samenwerking en actie democratiseert

In Us Now komt een reeks belangwekkende deskundigen en praktijkvoorbeelden aan bod die de grote verschuiving van dit moment illustreren: technologie maakt het mogelijk dat een puur menselijke waarde als samenwerken voor iedereen mogelijk wordt. Dat resulteert bijvoorbeeld in sympathieke initiatieven als Directionless Enquiries, maar het kan ook ingezet worden voor politieke verandering (met alle mogelijke reacties van de gevestigde orde van dien). Het maakt bijvoorbeeld de boodschap van de Europese Commissie vandaag dat sociale netwerken schuldig zijn aan de val van ACTA tegelijkertijd illustratief en cynisch. Wat mij betreft is Us Now een must-see voor iedereen die is geïnteresseerd in sociale media en het maatschappelijke en politieke aspect ervan. Heel erg waardevol.

Geheel in de geest van de film vind je de gecrowdsourcete ondertitelversie van Us Now hier.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. #verdiepdingen (28): crowdsourcing en crowdfunding at Muziek & de bibliotheek - [...] erg goed aansluit op dit verdiepding is de documentaire Us Now, waarover ik enkele dagen geleden blogde. Serieus van…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This