Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 5, 2012 in Zonder categorie | 0 comments

Op bierbezoek bij Maallust

Op bierbezoek bij Maallust

Gisteren bezocht ik eindelijk bierbrouwerij Maallust in het Drentse Veenhuizen. Ik had er via via al erg goede verhalen over gehoord en het Blondbier reeds geproefd, maar dat de ambiance zo mooi en bijzonder zou zijn had ik niet verwacht. Niet dat ik Veenhuizen niet kende, want ik werkte er een tijdje bij theatergezelschap PeerGrouP, maar dat is al weer wat jaren geleden en destijds stond de revitalisering van het bijzondere dorp nog aan het begin.

Het complex van Maallust bestaat in haar huidige geweldige staat nog maar kort. De weg daar naartoe staat hier gedetailleerd beschreven. Maar goed, ambiance is niet alles natuurlijk, het bier moet nog ergens naar smaken. En dat doet het. Ik was vooral erg te spreken over het bockbier Veldwachter, maar absolute kroon op het aanbod is de quadrupel 1818. Dat we de laatste twee flesjes daarvan (want in beperkte oplage gebrouwen) konden nuttigen was een ware traktatie. Ik kan niet wachten in het voorjaar terug te keren, dan onder de noemer van de vierde #bierblio.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This