Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 21, 2011 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Social Media, SocialMediaCaster | 0 comments

Binnen drie weken een TwitterBoom in elkaar gehackt

Binnen drie weken een TwitterBoom in elkaar gehackt

Ik zou eigenlijk alleen iets komen vertellen over de SocialMediaCaster-hackaton, maar ik verliet de ledenvergadering van hackerspace Frack, 29 november jl., met de uitdaging in de bibliotheek een TwitterBoom te kunnen plaatsen. Op dat idee kwamen echter alleen maar positieve reacties, dus was het gisteren zo ver dat de installatie geplaatst kon worden en vandaag de boel live ging. Een mooie post op Tweakers leidt er nu even toe dat de site wat traag is, maar dat wordt ongetwijfeld verholpen.

Wat ik eigenlijk het allermooiste vind aan dit project is het besef dat we veel kunnen leren van de werkwijze van hackers: het met andere ogen kijken naar de realiteit en geen enkele kans onbenut laten met bestaande middelen iets nieuws of verrassends te creëren. Deze werkwijze, ook nog eens met uitgangspunt dat het tegen zo weinig mogelijk kosten gerealiseerd zou moeten worden, neem ik graag ter harte. Ik heb echt met bewondering zitten kijken hoe een idee van één van de hackers (“Ik kan een op afstand bestuurbare kerstboom maken, maar kan niet alles, dus wie kan me helpen“) binnen een tijdsbestek van een halfuur als concept werd uitgewerkt en drie weken later werkend in mijn bibliotheek staat.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This