Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 17, 2011 in Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

Lastgraph visualiseert een jaar lang luisteren

Lastgraph visualiseert een jaar lang luisteren

Een klein jaar geleden schreef ik een berichtje over Lastgraph. Dit gereedschap visualiseert alle muziek die middels Last FM’s scrobblefuntionaliteit wordt verzameld. In mijn geval is dat zo’n beetje alles wat ik consumeer, want zowel iTunes, Spotify en mobiele telefoon verzamelen deze trackinformatie. Een jaartje luistergeschiedenis terugkijken zal voor iedereen specifieke ervaringen en herinneringen oproepen, of tot bepaalde inzichten leiden. Zo vind ik het in mijn geval bijvoorbeeld opvallend dat ik, evenals vorig jaar, in de eerste week van januari nauwelijks naar muziek luister. Misschien dat uitluiden met Slayer het muziekjaar zodanig afsluit dat een adempauze op z’n plaats is? Zou best kunnen. Verder lijkt het alsof ik over de gehele linie iets minder muziek beluister. Ik ervaar dit echter niet zo, maar dat neemt niet weg dat het een verkeerde ontwikkeling is. Ik beloof beterschap.

PDF in hoge resolutie

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This