Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 17, 2010 in Zonder categorie | 0 comments

#bierblio10: Hopus doet leven

#bierblio10: Hopus doet leven

Eén van de alcoholische hoogtepunten van #bierblio10 was het drinken van een glas Hopus, op de bierkaart voorzien van de mededeling “een blonde nieuweling die vraagt om verdere instructies van het personeel”. De inleiding van de enthousiaste kastelein leerde ons dat Hopus een bier met gisting op fles is, waardoor er altijd een bezinksel in de fles achterblijft. Deze kan, nadat deze voorzichtig is leeggeschonken, in het kleine bijgeplaatste glaasje gegoten worden. Naar behoeven kan het gist, dat erg rijk is aan smaak en geur, aan het gevulde glas worden toegevoegd. Het is echt verbazingwekkend welke invloed dit heeft op het bier. De reclameslogan “Straf, blond en bitter” vind ik er niet geheel recht aan doen, maar misschien komt dat meer omdat ik dan denk aan een rechtse populist en niet aan een zeer smaakvol biertje. Ongetwijfeld zal de rede ooit weer op z’n plek vallen en tot die tijd: Hopus doet leven.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This