Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 24, 2015 in Auteursrecht, Film, Internet, Muziek, Politiek, TV | 1 comment

“El Paquete Semanal”: een wekelijks pakket illegale content Cuba-style

“El Paquete Semanal”: een wekelijks pakket illegale content Cuba-style

Wat doe je als het onmogelijk is te kunnen kijken en luisteren wat je wil? Of de beste apps op je telefoon te installeren? Dan ga je op zoek naar manieren om dat toch te doen natuurlijk.

In Cuba, een land waar de overheids-tv het enige is dat je als burger kunt ontvangen en het internet retetraag is, verval je dan in traditionele trapetradingmethodieken. Daarbij zijn de aloude cassette- en videobanden echter vervangen door harddisks van 1 terabyte en bestaat de content uit de meest actuele films, muziek en apps denkbaar. De distributie ervan vindt echter volledig in het fysieke domein plaats. Het internet wordt er dus niet voor gebruikt.

In onderstaande korte docu van Vox wordt een mooi inkijkje gegeven in deze vorm van informatieverspreiding. Het principe het draagt de naam El Paquete Semanal, het wekelijkse pakketje.

bron: Laughing Squid

1 Comment

  1. “El Paquete Semanal”: een wekelijks pakket illegale content Cuba-style: Wat doe je als het onmogelijk is te kunnen… http://t.co/06ZmJ0fLxT

Trackbacks/Pingbacks

  1. Angolezen delen illegaal bestanden via speciale versies van Facebook en Wikipedia | Rafelranden - […] films, muziek, games en al die andere dingen die het leven mooier kunnen maken? In Cuba ontstaan oldskool tapetradingnetwerken…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This