Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 23, 2012 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Muziek | 2 comments

Aanbeveling gebruik online publieke domein bladmuziek in NBC+

Vanmiddag presenteerde ik voor het Innovatielab van Stichting Bibliotheek.nl de uitkomsten van een onderzoek naar de mogelijkheid om publieke domein bladmuziek voor bibliotheekgebruikers toegankelijk te maken. Dit onderzoek vond zijn oorsprong in een reeks bijeenkomsten met het innovatielab Deventer, dat zo’n anderhalf jaar geleden startte en waarin naast het Spotifymodel voor muziekbibliotheken (zoek op dit blog voor meer (gerelateerde) berichten hierover), dus ook bladmuziek aan bod kwam.

Uiteindelijk resulteerde dit voorwerk in een concrete opdracht die juni jongstleden startte en vandaag dus uitmondde in onderstaande presentatie. De aanwezige toehoorders Johan Stapel, Diederik van Leeuwen, Dennis Eijsten, Gerard Kuys, Hans van Dijk, Sander van Kempen en Frank Bergsma (Bibliotheek.nl) en Adeline van den Berg (SIOB) onderschreven mijn advies te onderzoeken hoe we hierin kunnen voorzien, gebruikmakend van de bronnen van het International Music Score Library Project. Ik zal de komende weken nog wat extra gegevens (o.a. concrete omvang collectie gekoppeld aan geografische locatie) genereren om hiertoe daadwerkelijke stappen te kunnen zetten.

Mijn wens ook te kijken of de diensten van Musopen voor muziekbibliotheken beschikbaar kunnen worden gemaakt zal ik daarin meenemen. Tot op heden reageerden zij echter niet op mijn verzoek contact op te nemen. We zullen dus zien of dit gaat lukken.

2 Comments

    • Dank je wel John! BNL gaat verder met IMSLP 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dank je wel, Johan. | Rafelranden - […] gaf me vanuit Bibliotheek.nl onder andere de opdracht om te onderzoeken hoe bladmuziek uit het publieke domein, zoals bijvoorbeeld…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This