Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 25, 2015 in Design, Digitale fabricage, Muziek, Technologie | 1 comment

REIFY laat je muziek vasthouden

REIFY laat je muziek vasthouden

Het visualiseren van muziek is zo oud als de muziek zelf. In de meest extreme vorm hanteerden componisten zelfs het principe van de grafische partituur: geen notenschrift, maar abstracte vormen en beelden die door uitvoerders gespeeld moesten worden. De meeste muziekluisteraars zullen het begrip van muziekvisualisatie echter kennen van vroege edities van mediaspelers als RealPlayer en iTunes.

De Amerikaanse startup REIFY voort op deze laatste traditie, maar heeft een methode ontwikkeld om de beelden ván je scherm te halen en te kunnen 3D printen. Het resultaat is, afhankelijk van de printer die je gebruikt, een tastbaar sculptuur van een materiaal naar keuze.

Hieronder, naast een video, een tweetal voorbeelden. Op REIFY’s Tumblr staan nog veel meer uitgeprinte objecten.

Gordon Lightfoot - Spin, Spin

Gordon Lightfoot – Spin, Spin

Richard Wagner - Die Walküre

Richard Wagner – Die Walküre

1 Comment

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This