Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 7, 2015 in Muziek, Social Media | 0 comments

One-man band in Youtubestijl

One-man band in Youtubestijl

Kortgeleden ontdekte ik het indrukwekkende oeuvre van de Armeense pianist en componist Tigran Hamasyan. In zijn werk combineert hij de traditie van Armeense volksmuziek met jazz en een bijzonder gebruik van syncopische ritmiek dat de meeste mensen vooral zullen kennen van bands als Meshuggah. Maar wees niet gevreesd: Hamasyan’s muziek is gespeend van harde gitaren en rauwe vocalen. Hij werkt liever met vrouwelijke vocalisten en de sfeer van zijn werk is speels, stuwend en uitermate dynamisch.

 

Erg bijzonder vond ik dat in de comments op bovenstaande video werd verwezen naar een bewerking van de track door ene Clement Belio. Deze Franse multi-instrumentalist speelt het klaar om alle partijen voor zijn rekening te nemen en maakte daarvan een verfijnde registratie. Prachtig om te zien hoe iemand allereerst de moeite neemt om een relatief onbekende artiest als Hamasyan te ‘coveren’, maar dat ook nog eens op een geweldig hoog niveau.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gewoon, omdat het schrikbarend prachtig is | Rafelranden - […] Tigran Hamasyan besteedde ik kortgeleden al eens aandacht, maar dat is geen enkele reden hem nog eens aan te…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This