Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 16, 2015 in Digitale fabricage, Muziek | 0 comments

Dankzij 3D printing tastbare bladmuziek voor blinde musici

Dankzij 3D printing tastbare bladmuziek voor blinde musici

Om bladmuziek te kunnen lezen gebruiken blinde musici normaliter braille. Dit kent echter als tekortkoming dat het de nuances en complexiteit van het papieren origineel vaak niet kan overbrengen. De Zuid Koreaanse pianiste Yeaji Kim bedacht daarom een manier om traditionele bladmuziek te kunnen voelen: ze maakte de notatie op haar papieren partituren tastbaar door het schrift letterlijk op te hogen.

Deze persoonlijke en tijdrovende aanpak werd opgemerkt door William Aquite, een student aan het Mechanical Engineering Department van de Universiteit van Wisconsin. Hij bedacht dat Kim’s concept uitstekend kon worden uitgevoerd met een peperdure 3D printer die hen onlangs geschonken werd. Samen met zijn professor Tim Oswald betrok hij haar daarom bij zijn onderzoek.

Aquite:

“Kim was interested in the idea and definitely excited about collaborating. This isn’t just building a prototype for her or the School of Music. It’s a true collaboration in that we’re working closely with Kim to understand her design needs and to find solutions together.”

bron: University of Wisconsin

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This