Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 5, 2014 in Design, Digitale fabricage, Open Access, Technologie, Uitgelicht | 0 comments

Obama gescand en geprint door Smithsonian Institute

Obama gescand en geprint door Smithsonian Institute

Geknipt en geschoren, maar dan helemaal van deze tijd. Het befaamde Smithsonian Institute maakte een hoogwaardige 3D scan van Barack Obama en neemt het 3D geprinte resultaat daarvan op in haar nationale portetgalerij.

Voor het scannen werd een mobiele opstelling met 50 speciale LED-lampen in het Witte Huis opgesteld. Deze vuurden verschillende kleurtyperingen af naar Obama’s gezicht die vervolgens werden vastgelegd met 8 hoge resolutiecamera’s evenals 6 breedbeeldcamera’s. Tot slot werd de president ook met een aantal handscanners afgetast.

Barack Obama wordt gescand in het Witte Huis.

Barack Obama wordt gescand in het Witte Huis.

 

Het maken van 3D scans is allerminst nieuw voor het Smithsonian. Om objecten uit de collectie voor een breder publiek en onderzoek toegankelijk te maken lanceerden zij in 2013 het programma Smithsonian X 3D. Resultaten daarvan zijn te vinden in de Smithsonian X 3D Collectie.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This