Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 9, 2014 in Bibliotheek, Design, Digitale fabricage, FabLab, FryskLab, Innovatie, Onderwijs | 0 comments

MoMents: werken aan project digitale fabricage op festivals

MoMents: werken aan project digitale fabricage op festivals

Dit weekend vertoefde ik grotendeels in Lauwersoog. Samen met Eileen Blackmore (House of Design), Tobias Strating (Symbioshape), Jauke van den Brink (zelfstandig ontwerper), Harry Hummel (FabLab Groningen) en Renske de Jonge (Rijksuniversiteit Groningen) werkte ik (vanuit FryskLab) daar aan een belangrijke stap van een toekomstig project: digitale fabricage op festivals. In het afgelopen jaar kwamen we al een viertal keer bij elkaar, maar vonden het belangrijk ons ook eens echt onder te kunnen dompelen in wat we voor ogen hebben.

Een huisje nabij Lauwersoog dus, weg van de buitenwereld en focussen op wat MoMents gaat heten: Ministry of Making. Een internationaal project waarbij we het traditionele en nieuwe maken met elkaar verbinden op festivals. Wat voor festivals precies weten we nog niet, maar uitgangspunt is in alle gevallen dat we per locatie relevante maaktechnieken als uitgangspunt nemen. Een eigen festival behoort daarmee ook tot de mogelijkheid. Lokale verankering is in alle gevallen de sleutel, evenals samenwerking met andere partners zoals het MKB en het onderwijs.

In eerste instantie schrijven we ons voorstel op de regio noord-Nederland/noord-Duitsland. Een vervolg gaat over de Noordzeeregio. Een belangrijke potentiële financieringsbron vormen de Interreg-regelingen. Op korte termijn vervolgen we onze samenkomsten op het projectvoorstel tot in de puntjes uit te werken. Wat mij betreft weer in Lauwersoog met de geweldige vishandel Gaele Postma in Zoutkamp in de nabijheid. Wat waren die wilde zalm, door Eileen en Harry gepelde garnalen en verse zelfgerookte paling lekker!

MoMents

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This