Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 1, 2014 in Bibliotheek, FabLab | 0 comments

Neil Gershenfeld: FabLabs zijn eigenlijk net bibliotheken

Neil Gershenfeld: FabLabs zijn eigenlijk net bibliotheken

Twee dagen geleden is er een korte documentaire over de FabLabconferentie FAB10 op Youtube geplaatst. Behalve een mooi beeld van het evenement komen er ook een tweetal verwijzingen naar de bibliotheek in voorbij. Allereerst houdt de bedenker van het FabLab-concept, Neil Gershenfeld, een voordracht waarin hij op een gegeven moment zegt

“All of that were (hij noemt een aantal FabLabproducten, red.) made using the tools in a FabLab. It’s kinda like the scale of a town library and functionality.”

Vijf minuten verderop in de docu benoemt FAB10-organisator Thomas Diez het voornemen van het stadsbestuur om in Barcelona in elk district een FabLab te openen. Dit wordt één-op-één gekoppeld aan het spreidingsbeleid van bibliotheken. Ik zou alleen nog willen suggereren het niet naast elkaar te doen, maar beide in elkaar te laten opgaan. Dat is denk ik geen verrassing.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This