Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 23, 2014 in Bibliotheek, Digitale fabricage, FabLab, FryskLab, Innovatie, Onderwijs | 2 comments

Mooiste commentaar tijdens #ILI2014: “Je hebt me aan het denken gezet”

Mooiste commentaar tijdens #ILI2014: “Je hebt me aan het denken gezet”

Gisteravond laat keerde ik terug van de conferentie Internet Librarian International, jaarlijks georganiseerd in Londen. Tijdens het evenement mocht ik een verhaal vertellen over FryskLab. Daarnaast verzorgden collega’s Åke Nygren, Rasmus Fangel Vestergaard en ikzelf een onderdeel van de zogenaamde X Track, een zijprogramma waarin we de makerscultuur presenteerden. Dat gaat volgend jaar een positief staartje krijgen, de eerste zaadjes zijn geplant.

Ik kreeg een flink aantal goede reacties op mijn FryskLab-presentatie (zie onder), maar de mooiste vond ik toch wel degene die ik kreeg van een universiteitsbibliothecaris uit Haifa. Met haar praatte ik gisteren zeker een halfuur over de relatie tussen (academische) bibliotheken en makerscultuur. Ze bevroeg me scherp op mijn kijk op wat het voor haar situatie zou kunnen betekenen en stelde me fundamentele vragen over de vraag waar de verantwoordelijkheid van haar bibliotheek zou liggen, bijvoorbeeld in relatie tot universiteitsvakgroepen die ongetwijfeld al lang bezig zijn met maken en digitale fabricage.

Eigenlijk was dat ene gesprek, plaatsvindend aan het eind van het congres, het meest waardevolle moment. Ik vermoed dat het voor haar net zo geldt. Ze vertelde me dat er twee presentaties waren geweest die haar aan het denken hadden gezet: de keynote van Michael Edson (Smithsonian Institute) en de mijne. Eervol.

2 Comments

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This