Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 30, 2014 in Bibliotheek, Digitale fabricage, FabLab, FryskLab, Innovatie, Open Access, Open Source | 0 comments

Inzending voor Knight News Challenge: Making Libraries: a knowledge commons rooted in tangible communities

Inzending voor Knight News Challenge: Making Libraries: a knowledge commons rooted in tangible communities

Afgelopen week(end) werkte ik samen met mijn gewaardeerde collega’s Annemarie Naylor (Common Libraries) en Louise Overgaard & Jane Kunze (Bibliotheek Aarhus) aan het indienen van een plan voor de Knight Foundation. Speciaal voor bibliotheken is er een zogenaamde News Challenge challenge opengesteld die moet beantwoorden aan de volgende uitdaging:

How might we leverage libraries as a platform to build more knowledgeable communities?

Onze inzending draagt de titel Making Libraries: a knowledge commons rooted in tangible communities. Doel is het verrijken en versterken van de bibliotheek door niet alleen toegang te bieden tot kennis en informatie, maar ook de gebruiker bij het tot stand komen daarvan intensief te betrekken. Dit moet resulteren in het bouwen van een knowledge commons, (lokale) kennis die gemeengoed wordt.

Het begrip Do-It-Together is hierbij van groot belang. We zetten onze gezamenlijk ervaring in en delen deze gedurende een periode van 18 maanden met Europese en Amerikaanse partners.

We zijn benieuwd of we door de eerste selectie komen, maar het samen werken aan een plan was al een ontzettend groot plezier. Goede energie die leidt tot een concreet voorstel, mooi.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This