Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2014 in Auteursrecht, Open Access, Uitgelicht | 1 comment

Beroemde apenselfie als 3D print

Beroemde apenselfie als 3D print

Hij ging de hele wereld over: het zelfportret dat een vrouwelijke makaak op Noord Sulawesi van zichzelf nam met de fotocamera van David Slater. Ook de vraag of de aap het auteursrecht op de selfie bezat hield de gemoederen bezig. Dat dat niet het geval bleek maakt het onder andere mogelijk dat iemand op Shapeways een 3D ontwerp ervan kan aanbieden. De aap moest eens weten.

 

Afbeelding: Wikimedia

1 Comment

  1. Die aap verdient de auteursrechten op zijn eigen creatie. Wij leven in een barbaarse samenleving die die rechten niet toekent. Spijtig is het. Wat zou het mooi zijn als de rechtmatige eigenaar van de creatie van dit werk, die aap, de world press foto prijs verdient. Puur vanwege het feit dat het de beste selfie is die _iedereen_ heeft gezien!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This