Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 27, 2014 in Internet, Technologie | 0 comments

Kantoorinnovatie: robot die bij je komt printen

Kantoorinnovatie: robot die bij je komt printen

Ik doe het nauwelijks meer, het printen van documenten, maar het fenomeen is nog steeds springlevend. Blijkbaar is er zelfs ruimte om het proces te moderniseren, want Fuji Xerox bedacht een manier om printen en robotica met elkaar de combineren.

Tijdens een pilot in een kantoorgebouw in Tokyo werd de afgelopen twee maanden een pilot gedraaid. Om te voorkomen dat de robotprinter tijdens de trip prullenbakken en andere obstakels omver rijdt wordt gebruik gemaakt van de Roomba-technologie. Het proces in een notendop:

The printing of documents is carried out via an Internet browser. Each desk in the lounge has a smart card on which a URL for printing is written. When the URL is accessed with a browser and a file is dragged and dropped in the browser window, an instruction to print out the file (print job) is sent to the robot.

When the robot receives a print job, it automatically begins to move toward the desk being used by the person who sent the order. Because it knows where in the lounge it is running, it stops near the desk.

Om privacy te garanderen print de robot pas nadat deze bij de opdrachtgever is gearriveerd. Of en wanneer de toepassing op de markt komt is nog onbekend.

bron: Laughing Squid

Afbeelding: blakespot via Compfight cc

Fuji Xerox 3

Fuji Xerox 2

Fuji Xerox 1

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This