Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 15, 2014 in Bibliotheek, Blogs, FabLab, FryskLab, Muziek, Social Media, Technologie | 0 comments

LP’s lasersnijden en bloggen en LP’s lasersnijden #wttv14

LP’s lasersnijden en bloggen en LP’s lasersnijden #wttv14

Vanmorgen werd ik door het Friesch Dagblad geïnterviewd in het kader van een zomerreeks over bloggers. Toen ik hierover afgelopen week werd benaderd door journalist Sido Scholten kwam bij mij de gedachte op twee vliegen in één klap te slaan. Tijdens het festival Welcome to the Village (WttV) voeren we met FryskLab namelijk een project uit dat begon met een blog over het werk van Amanda Ghassaei. Zij bedacht een procedé waardoor het mogelijk is audiobestanden met een lasersnijder op materialen als hout over te zetten. Toen WttV-programmeur Sjoerd Bootsma aangaf dat hij deelname van FryskLab leuk vond, maar dat wel iets bijzonders moesten doen, was het me gelijk duidelijk: we gaan LP’s laseren.

In het gesprek met Sido ging het vanmorgen daarom veel over dat aanstaande project, maar natuurlijk ook over mijn redenen (bijna dagelijks) te bloggen en de dingen die daarbij de revue passeren. Ik ga daar nu niet al teveel op in, want ik ben benieuwd hoe hij het gesprek op papier gaat zetten (waarna het ongetwijfeld hier weer langs gaat komen). Wat ik nu al wel kwijt wil is dat ik heb gezegd dat bloggen me dingen heeft gebracht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verzoeken om (betaalde) bijdragen elders. Deelname aan WttV zie ik ook als iets dat aan het bloggen gerelateerd is. Mijn fascinatie voor muziek en technologie komt er namelijk 100% in terug, maar dan als een daadwerkelijke activiteit.

Omdat er voor WttV nog wat dingen moesten gebeuren gingen collega Aan en ik na het interview verder met de voorbereidingen voor het festival. Hieronder een korte impressie daarvan. Tijdens WttV werken we overigens samen met een aantal mensen die gebruik gaan maken van het lab. Dat zijn onder andere architecten Diederik en Wing en hacker extraordinaire Jelle Akkerman. Wordt leuk!

 

En de eerste resultaten van bovenstaande sessie:

2014-07-15 14.51.00

 

2014-07-15 14.50.48

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This