Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 2, 2014 in Design, Internet, Open Data, Social Media | 0 comments

Gevisualiseerde tweets rondom Nederland-Mexico

Gevisualiseerde tweets rondom Nederland-Mexico

Afgelopen week deed een mooie visualisatie van het Twitterverkeer rondom de voetbalwedstrijd Nederland – Mexico haar online rondgang. Ik postte hem ook op mijn Facebookpagina, wat door vriend en GIS-deskundige Remco (hij is hoofdredacteur van GIS Magazine) werd gedeeld op zijn pagina, gepaard gaand met deze duiding:

“Deze Twitterkaart met een tijdlijn heet een ‘webmap’ in vakkringen. Iedere keer als er een doelpunt is gezet tijdens de wedstrijd Nederland-Mexico, licht de kaart fel op. Deze methode wordt ook gebruikt om de voortgang van krijgsbewegingen en veldslagen uit te beelden. Dit is natuurlijk voer voor de ‘lichte rubriek’ van GIS-Magazine.”

Met de ‘lichte rubriek’ doelt hij overigens op De Geograaf, een gratis online publicatie van GIS Magazine.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This