Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 19, 2014 in Bibliotheek, FabLab, FryskLab, Innovatie, Mediawijsheid, Onderwijs | 0 comments

FryskLab helpt een FabLab op te zetten in CODA Apeldoorn

FryskLab helpt een FabLab op te zetten in CODA Apeldoorn

Begin april werden we benaderd door CODA, het cultureel centrum in Apeldoorn, waar bibliotheek, museum en archief gezamenlijk gehuisvest zijn. De bibliotheek werkt aan de herinrichting van het pand en is ook voornemens hierin een FabLab op te nemen. Na een eerste telefonisch onderhoud en daarna een bijeenkomst in Apeldoorn werd ons verzocht een offerte op te stellen om CODA te helpen bij het realiseren van de FabLabwens. Dat die goedgekeud is vinden we geweldig nieuws natuurlijk. Dat was immers de reden waarom we onze energie hebben gestoken in bijvoorbeeld de ontwikkeling van Fab the Library! en ons educatieve pakket FryskLab Elements.

Omdat CODA snel wil handelen (de opening staat gepland voor deze zomer) en het publiek alvast wilde inlichten over de plannen hebben we gisteren een pop-up makerspace ingericht. Daarbij werkten we samen met FabLab Arnhem, waarmee we in het kader van de CODA-opdracht ook nader kennis hebben gemaakt. Samen met hen gaan we bijvoorbeeld proberen om gekwalificeerde bemensing van het lab te realiseren. Gisteren ontmoetten we bij CODA echter ook al een aantal mensen die wat ons betreft zo in aanmerking zouden komen voor die job.

Het belangrijkst gisteren was echter hoe de bezoekers zouden reageren op de pop-up makerspace. “Ik vind dit erg interessant”, zei een jongen van een jaar of acht tegen me die vol bewondering bij de 3D printers stond te kijken. “Ik zou dit zelf niet bedacht kunnen hebben”. Hahaha, prachtig dat soort reacties. De collega’s bij CODA waren ook erg te spreken over de eerste kennismaking, dus het was weer een geweldige middag gisteren.

coda collage

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This