Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 7, 2014 in Bibliotheek, FabLab, Innovatie, Uitgelicht | 0 comments

Bierblio: #terraswerk in optima forma

Bierblio: #terraswerk in optima forma

Hij floepte er ineens uit bij Edwin: “ik ben goed in terraswerk“. Hij zei het bijna verontschuldigend in een relaas waarom hij zichzelf niet als een goede ondernemer ziet, bijvoorbeeld omdat hij naar eigen zeggen niet actief acquisitie pleegt. Maar iedereen weet wel dat hij op meer dan gezette tijden te vinden is bij zijn stamkroeg. En online is hij altijd. En hij rooit het best, gezien de mooie opdrachten die hij binnenhaalt. Dus ja, die term terraswerk is wel een hele mooie.

Werken we eigenlijk bij zo’n bierblio? Ik vind van wel eigenlijk. Bij elke editie vinden goede gesprekken plaats over bibliotheekwerk en aanpalende onderwerpen. Dat de tongen goed loskomen dankzij fijne bieren maakt het allemaal nog veel leuker en interessanter. Gisteren bij Brouwerij De Molen in Bodegraven was dat weer niet anders. Terraswerkers van dienst waren Edwin, Joost Geraets, Enno Meijers, Johan Stapel en ondergetekende. Wat later op de middag schoven ook Jacques Malschaert en Leo Hörnig nog even aan.

Een kléine greep uit de onderwerpen:

De transitie van Bibliotheek.nl en SIOB naar Koninklijke Bibliotheek;
Wikipedia en FabLab als manieren waarop bibliotheekwerk een ander gezicht krijgt en de uitdagingen daarbij;
De overeenkomsten en verschillen tussen OCLC en NBD

En natuurlijk het beoordelen van de fijne bieren van De Molen, inclusief rondstruinen in de winkel. Het was een goede dag gisteren in Bodegraven.

2014-06-06 17.03.39

 

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This