Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 22, 2014 in Design, Muziek | 0 comments

The Last Record Shop is zeker niet de laatste platenzaak

The Last Record Shop is zeker niet de laatste platenzaak

Afgelopen weekend stuitte ik op de aankondiging voor The Last Record Shop. Anders dan wat de naam doet vermoeden gaat dit niet over de allerlaatste platenzaak, maar juist over het positieve gegeven albumartwork op waarde te schatten. De initiatiefnemers schrijven:

Attention music lovers, designers, art directors, THIS IS A VERY FUN PROJECT we have just launched. We’re going to create a record shop of fictional albums, and we would like you to be a part of it. Remember the lost art of the album? When you would stare at the Roxy Music, Iron Maiden, Clash, Smashing Pumpkins, Prince, Zeppelin, Cure, Yes or Joy Division album cover for hours at end? This is your chance to make AND sell your own album. For details, or to get involved, contact us here: http://devtools.teamdetroit.com/richard/publicpoolsite/

Ingezonden albumhoezen en labels voor op het vinyl zelf worden gecombineerd met plaatselijk verzamelde LP’s. Deze worden verkocht, waarbij de opbrengst, minus een commissie voor het kunstcollectief Public Pool (bedenkers van het project, gevestigd nabij Detroit), gaat naar de ontwerpers.

Waarom ook niet gekozen is voor het produceren van nieuwe muziek heeft waarschijnlijk met tijd en geld te maken, maar ook zonder dat element is het best een aardig initiatief. Ik ben benieuwd of er veel ontwerpen worden ingestuurd.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This