Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 19, 2014 in Bibliotheek, FabLab, FryskLab, Innovatie | 0 comments

Praten over FabLabs en bibliotheken met Zweedse collega’s

Praten over FabLabs en bibliotheken met Zweedse collega’s

Twee maanden terug kreeg ik het verzoek van Marian Koren (werkzaam bij het FOBID Netherlands Library Forum), om iets te vertellen over FryskLab in het kader van een studiereis van Zweedse bibliotheekcollega’s. Ik stelde voor om ook zeker de bus te laten zien, wat men een goed idee vond.

Vandaag reden we daarom naar Lelystad, waar we samen met Bibliolab de Zweedse gasten een ochtend mochten vermaken. Na een rondleiding door de bieb van Lelystad, vanzelfsprekend inclusief het lab, werd onze bus bezocht. Het blijft geweldig om te horen dat men ons project prachtig vindt en het uitgewerkte verhaal erachter waardeert: de bibliotheek-als-platform theorie getransponeerd naar Friesland en het inzetten van digitale fabricage om lokale problemen te lijf te gaan.

Wederom een erg leuke sessie, ook vanwege de vele goede vragen (Hoe overtuig ik mijn management? Wat is jullie exacte werkwijze met het onderwijs?). Foto’s van de dag vind je hier, waarvan enkele hieronder, evenals de gebruikte presentatie:

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. FryskLab als voorbeeld voor Zweedse bibliotheekinnovatie | Rafelranden - […] om te zien dat het bezoek van Zweedse collega’s in het kader van een FOBID-studiereis, 19 maart jl., blijkbaar…
  2. Te gast in Zweden bij de unconference Hackabibblan | Rafelranden - […] Ann Ostman en Lo Claesson. Ann en een groep Zweedse bibliothecarissen heetten we al in maart 2014 welkom in…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This