Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 4, 2014 in Auteursrecht, Film, Internet, Mediawijsheid, Technologie | 0 comments

Streaming BitTorrentfilms kijken met Popcorn Time

Streaming BitTorrentfilms kijken met Popcorn Time

Mét of zónder popcorn: een streaming filmpje pakken wordt heel gemakkelijk gemaakt met de Popcorn Time. Deze gratis webapplicatie voor Mac, Windows en Linux maakt gebruik van het BitTorrentprotocol om films beschikbaar te maken zonder dat de kijker moeite hoeft te doen zelf te zoeken en te downloaden. Popcorn Time maakt hierbij gebruik van de filmcuratiedienst YIFI om films en beschrijvingen daarvan in de app op te nemen.

In hun Terms of Service maken de ontwikkelaars helder duidelijk wat de eventuele restricties van gebruik zijn. Er wordt niet echt helder gemaakt of er ook sprake is van uploaden door de kijker, al doet deze reactie op het bulletin board van Boing Boing voorkomen dat dat wel het geval is.

Hieronder wat screenshots van de dienst. Eerlijk is eerlijk: het ziet er uitermate professioneel uit en het werkt ook zeer behoorlijk, ondanks het feit dat het nog een betaversie is. Ik ben benieuwd hoelang Popcorn Time het uithoudt, maar anders is er altijd Netflix nog. Daarvan ben ik sinds kort een zeer tevreden gebruiker en is 100% legaal. Alleen jammer dat het aanbod nog steeds beperkt is.

[update: in een zojuist geposte FAQ-pagina wordt gesteld dat er van uploaden sprake is tijdens het kijken van een film. Dat maakt Popcorn Time in Nederland illegaal].

bron: Nerdcore

[nggallery id=73]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This