Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 27, 2014 in Bibliotheek, FabLab, FryskLab, Innovatie | 0 comments

Dagje FryskLab bij Museum Joure: “Willen jullie hier komen wonen?”

Dagje FryskLab bij Museum Joure: “Willen jullie hier komen wonen?”

Sinds kort hebben we een heel leuk contact met Museum Joure. Dit prachtige museum in het hartje van de stad richt zich op oude lokale ambachten, maar heeft de blik op vooruit staan. Conservator Margreet van der Zee en educatief medewerkster (stagiair) Jessie Nannes willen daarom ook heel erg graag laten zien welke waarde digitale fabricage als nieuw ambacht heeft.

Gisteren gaven we onze ambitie om hierin samen op te trekken voor het eerst vorm door mee te werken bij de vakantieactiviteit Help pake en beppe de vakantie door. Kinderen maakten met hun grootouders een speurtocht door het museum, waarbij onze bus één van de te bezoeken locaties was. Ik schat in dat we gedurende de uren die we er stonden (11.00-16.30) zo’n 120 mensen mochten verwelkomen. Ontzéttend leuk en een zeer gemêleerd publiek: de term van 8 tot 80 leek er voor uitgevonden.

Heel erg blij op een dag als deze, waarbij het voornamelijk gaat over het spelenderwijs kennismaken met digitale fabricage, waren we met de nieuwe versie van Doodle3D, zeer kindvriendelijke software om een zelfgetekend object naar de 3D-printer te sturen . Het is nu mogelijk via een WordArt-optie snel je naam (of die van een ander natuurlijk) te kunnen uitprinten. Voor kinderen is dat geweldig, bijvoorbeeld voor op je slaapkamerdeur en daarmee een schot in de roos. Verder blijven MakeyMakey, Scratch en Little Bits publiekslievelingen. Bijgestaan door Marleen Andela kon men ook serieuzer aan de slag met 3D-ontwerp.

Niet alleen wij, maar ook het museum was erg enthousiast over de dag en onze bijdrage daaraan. “Willen jullie hier komen wonen?“, was de vraag van Margreet van der Zee. Daar denken we nog even over na, maar terug komen doen we zeker.

collage museum joure

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This