Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 7, 2014 in Auteursrecht, Kunst & Cultuur, Technologie, Uitgelicht | 0 comments

Remix van klassieke schilderkunst in Beauty

Remix van klassieke schilderkunst in Beauty

Enerzijds prachtig, deze video Beauty van Rino Stefano Tagliafierro. De wijze waarop hij klassieke schilderkunst digitaal tot leven wekt is op een bepaalde manier onweerstaanbaar. Tegelijkertijd is het effect dat hij daarvoor gebruikt  eenvormig en repetitief. Daardoor bekroop me op een gegeven moment het gevoel alsof ik naar de voorspelbaar bewegende figuren uit het sprookjespark van De Efteling zat te kijken. Al met al kan ik me wel goed vinden in het oordeel van The Guardian:

It’s only putting on screen what our imaginations do when we look at powerful works of art. We are all film directors or novelists in our heads, imagining worlds inside the paintings, telling ourselves the stories incited by the pictures. Beauty makes those imaginative encounters luridly visible.

De geanimeerde fragmenten zijn ook op een Tumblr te vinden.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This