Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 6, 2014 in Bibliotheek, FryskLab, Internet, Mediawijsheid, Onderwijs, Open Source, Technologie, Uitgelicht, Web | 0 comments

FryskLab en Mozilla Webmaker & standaard voor webgeletterdheid

FryskLab en Mozilla Webmaker & standaard voor webgeletterdheid

Al eerder scheef ik over ons contact met Wim Benes, een vertaler van Mozilla-applicaties als Firefox en Thunderbird naar het Fries. Vandaag zaten we (Bertus Douwes, Aan Kootstra en ikzelf) voor het eerst fysiek met Wim om tafel.

Onderwerp van gesprek was of we vanuit het project FryskLab de Mozilla-initiatieven Webmaker en de standaard voor webgeletterdheid handen en voeten kunnen geven. Denk daarbij allereerst aan het verzorgen van Nederlandstalige versies. Maar daarna natuurlijk aan inzet van Webmakertools en onderliggende webgeletterdheid binnen lessen en workshops. De reden waarom we dat belangrijk vinden wordt prima verwoord in de filosofie van Webmaker:

We’re a global community dedicated to teaching digital skills and web literacy. We explore, tinker and create together to build a web that’s open and made by everyone.

We zien beide veel mogelijkheden en gaan de komende weken uitzoeken wat binnen bepaalde tijd al dan niet haalbaar is. Later meer dus. En mocht je denken, “Hee, dit vind ik leuk om aan mee te doen!“, laat het dan even weten.

Mozilla Webmaker

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This