Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 25, 2014 in Bibliotheek, Innovatie, Mediawijsheid, Onderwijs | 0 comments

Succesvolle sessie bij open dagen Centrum Duurzaam ROC Friese Poort

Succesvolle sessie bij open dagen Centrum Duurzaam ROC Friese Poort

Hadden we ons als bibliotheek een jaar geleden kunnen voorstellen dat we op de open dag van een technische opleiding zouden staan?“, vroeg ik collega Bertus vanmorgen. Zijn brede grijns was het veelzeggende antwoord.

Gisteren en vandaag waren we met FryskLab dus van de partij bij Centrum Duurzaam, een opleiding van ROC De Friese Poort in Leeuwarden. Enkele weken geleden werden we hiervoor gevraagd door Roeland Westra, projectmanager digitaal ondernemerschap en zeer geïnteresseerd in het opnemen van digitale fabricage in het curriculum.

Vooral gisteren was het een ontzettend drukke bedoening in de bus. Daarbij viel het op dat niet alleen nieuwe aanwas, maar ook huidige studenten én docenten vaak meermaals naar binnen kwamen. Onder begeleiding van Marleen Andela en Tobias Strating werd er driftig ontworpen en geprint (van een dixie tot een heuse caviavoerdispenser). Aldus een jonge bezoeker:

Dit is vet, dit owned!

Bertus en Jan Douwes, Aan Kootstra en ikzelf waren beschikbaar voor Makey Makey, Little Bits en Scratch plus heel veel vragen over inzet in het onderwijs. Wat betreft dat laatste gaan we op korte termijn serieus met Centrum Duurzaam om tafel om verdere samenwerking vorm te geven.

Hieronder twee collages die een mooie weerslag van de afgelopen dagen vormen. Heel veel meer foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina en op Flickr.

collage 1 centrum duurzaam

Van ontwerp naar een tastbaar product. Dit meisje woonde gisteren zowat in de bus. Daar doen we het voor!

collage 2 centrum duurzaam

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This