Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 8, 2014 in Bibliotheek, Cultuur, Design, FryskLab, Innovatie, Onderwijs, Uitgelicht | 0 comments

Bezoek aan Museum Joure #frysklab #ambachtelijkheid

Bezoek aan Museum Joure #frysklab #ambachtelijkheid

Het verbinden van oude en nieuwe ambachten is één van de inhoudelijke speerpunten van FryskLab. In dat kader bezochten we (Bertus Douwes en ikzelf) vandaag Museum Joure, dat ambachtelijk vakmanschap hoog in het vaandel heeft. Het museum biedt ruimte aan een aantal ambachtelijke werkplaatsen, onder andere een drukkerij (Fries Grafisch Museum), koffiebrander, klokkenmaker, koperslager, theepakker en zilversmid.

Conservator Margreet van der Zee leidde ons rond door het museum, waarna we de uitdaging bespraken om de koppeling te leggen tussen de traditionele wijze van produceren en de hedendaagse mogelijkheden van digitale fabricage. Samenwerking met het lokale onderwijs en de bibliotheek is daarbij een gegeven. Binnenkort hopen we meer te laten weten over de resultaten daarvan.

Hieronder wat foto’s van het, overigens prachtige, museum. Het was de eerste keer dat ik het bezocht en ik stond versteld van zowel de gebouwen als de collectie. Sowieso een aanrader om eens te bezoeken dus.

[nggallery id=64]

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dagje FryskLab bij Museum Joure: “Willen jullie hier komen wonen?” | Rafelranden - […] kort hebben we een heel leuk contact met Museum Joure. Dit prachtige museum in het hartje van de stad…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This